• Hoe start je met het maken van een stamboom?

  Het is natuurlijk interessant om te weten waar je vandaan komt. Hierbij kan een stamboom je helpen, maar waar moet je beginnen?

  Een stamboom maken begint bij familie
  De beste manier om te beginnen met het maken van een stamboom, is door je familie te raadplegen. Begin bij jezelf en je naaste familie, zo kom je al een eind ver. Vraag deze familieleden ook informatie over verdere familieleden.

  Wanneer je familieleden je al de informatie gegeven hebben die ze hebben, zoek je verder bij de burgerlijke stand. Dit kan bij de gemeente, maar ook in het Rijksarchief. Zelf heb je waarschijnlijk ook meer informatie dan je denkt, ga op zoek naar oude papieren, eventueel doodsprentjes. Deze kunnen je informatie verschaffen.

  Verder naar het internet
  Nadat ook deze informatie uitgeput is, kan je op het internet terecht voor verdere informatie. Zo kan je bijvoorbeeld bij het Centraal Bureau voor Genealogie terecht. Ze beheren een bibliotheek en verzamelingen op het gebied van genealogie en verwante wetenschappen en ze stellen hun collecties beschikbaar. Verder kan je bij hen ook terecht voor extra informatie.

  Maar niet alleen het Centraal Bureau voor Genealogie kan je terecht. Ook het programma Aldfear kan je verder helpen. Aldfear is een programma waar ja gratis en makkelijk gegevens over personen kan krijgen. Bij deze gegevens staan de ouders, de kinderen, de broers en zussen en huwelijken. Maar ook de leeftijd en foto’s. Een handig hulpmiddel om je stamboom te maken.

  Zoeken naar een stamboom
  Vergeet ook niet om de zoekmachines van het internet te gebruiken. Deze kunnen je een heel eind op weg helpen. Misschien vind je zelfs al een stamboom (of een deel daarvan) van jouw familie. Kortom het internet bulkt van informatie om je stamboom mee te maken.